12 Haziran 2011 Pazar

Windows 8'den İlk Görüntüler Yeryüzüne Çıkmaya Başladı

      Windows 8'in ilk görüntüleri internet ortamında dolaşmaya başlandı. Bunlardan biri de burada linkini vereceğim video'dur. Youtube üzerinde yayınlanan bu video'da da göreceğiniz gibi windows, yeni versiyonu ile tasarımdan sınıfta kalmış görünüyor. 
      Oldukça basit, dikdörtgenlerden oluşan sıradan bir tasarımcının bile yapabileceği bir basitlikte. İlk görüntüler olması hasebiyle, değiştirileceğini (veya taklit edilmesin diye böyle gösterildiğini) düşünerek teselli olmak istiyoruz. 
      Tamamen el ile kullanıma yönelik tasarlanmış gibi görünen yeni versiyonun,(net/note)booklarda touchpad veya normal mouse ile nasıl kullanılacağı da merak konusu oluyor haliyle. 
      Video ilerledikçe, yeni özellikleri gördükte, yine de farklı bir arayüz, farklı bir tarz, farklı bir teknoloji olduğunu düşünmeye başlıyoruz ki,  Excel programını açışı ile bir anda yine hayal kırıklığına uğruyoruz. Yine windows'un 95 versiyonundan itibaren görmeye başladığımız "Başlat Menüsü"  ile birlikte ekrana geliyor  program.

      Çinlilerin gözlerinin neden çekik olduğu sorulduğunda sebebinin microsoft olduğu söylenir. Ne zaman yeni bir windows çıksa "Başlat Menüsü" gören çinliler, iki eli ile kafalarının kavrayıp "yine mi yine mi" diye diye gözlerinin çekik kaldığı rivayet edilir :)

Şaka bir yana, acaba ben mi göremiyorum harika özellikleri. Bir de siz bakar mısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder